Van ravotten en bikkelen ...

Rond de jaren '70 moeten er zich ongelooflijke taferelen hebben afgespeeld op de heidegrond van Tremelo.

Er waren Gustaaf De Cock, Theodoor "Saucisse" Verschoren, Marcel "Meester" Storms, Jean Van De Velde en Louis Van Leemputten die menig voetbalsupporter blij maakten op het veld van FC Tremelo.

Deze mannen die voetbal speelden met eerlijke hardheid en brute kracht en die flitsend de tegenstander konden overrompelen wilden iets nieuws in hun voetballievende leven.

In 1972 ontstond het idee een liefhebbersploeg op te richten op gronden van de familie Van Casteren. Het veld bevindt zich aan de Werchtersebaan in Tremelo. Sparta Tremelo was een feit!

Het eerste jaar ging Sparta van start in de derde klasse van het liefhebbersvoetbal. Onder het motto: "Collectiviteit van het elftal gecombineerd met creatief individualisme" werd zowel de Beker van Brabant, als de titel binnengehaald onder leiding van de legendarische en briljante Willy Van Der Veken.

In 1973 werd een jeugdploeg opgestart die het zware leer mochten bevechten op de zompige velden van menig Brabantse voetbalclub, waarvan de immergekende "Lou" kan meespreken.

In 1979 werd de tweede kampioenstitel behaald en stootte Sparta door naar de hoogste afdeling van het liefhebbersverbond onder leiding van Stanne Vervoort.

Ook in 1982 werd de zaterdagploeg met elegantie, hysterie en sluwheid kampioen. In 2006 werd de zaterdagploeg onder leiding van Johan "De Kille Gedrevene" nogmaals koel en berekend kampioen! Zal 2009 het jaar worden voor een volgende titel, zullen de fanatieke spelers hun hoofd kunnen koel houden, ... ? Daarvoor zal er moeten gebikkeld en gestreden worden ter bezwering van het verval!